Hypotheek ondernemers | Amstelveen & Heemstede

Hypotheekadvies | Ofak Financieel AdviesHypotheek voor ondernemers

Als het gaat om hypotheken zijn de banken de afgelopen jaren steeds strenger geworden. Dit geldt niet alleen voor mensen in loondienst, maar zeker ook voor ondernemers. Uit een onderzoek uit 2012 blijkt dat over het algemeen minder dan de helft van de hypotheekaanvragen van zzp’ers wordt gehonoreerd.

Een reden hiervoor is dat veel hypotheekadviseurs geen jaarrekening kunnen lezen. Zij leveren hierdoor de informatie zonder toelichting bij de bank aan. Met als gevolg dat de aanvraag wordt afgewezen. Reden om als ondernemer voor Ofak Financieel Advies te kiezen. Wij weten wel raad met uw aanvraag terwijl banken of reguliere hypotheekverstrekkers uw zaak vaak ‘lastig’ vinden. Als experts weten wij hoe wij uw balans moeten lezen en hoe uw toetsingsinkomen voor de hypotheek wordt bepaald. U krijgt bij ons altijd een onafhankelijk advies, wij werken  met circa 25 aanbieders van hypotheken samen!

Hoeveel kan een ondernemer lenen?

De bank wil een inkomenszekerheid als een zelfstandig ondernemer een huis wil kopen. En dat is bij zelfstandig ondernemers vaak het probleem omdat er meestal sprake is van een variabel inkomen. Het ene jaar kan het inkomen veel hoger zijn dan het jaar dat er op volgt. In verband hiermee wordt er ook altijd naar de inkomenshistorie van de laatste 3 jaren gekeken naast meestal de prognose van het lopend jaar. Door minimaal 3 jaren te middelen wordt een redelijke indicatie van het gemiddeld inkomen berekend. Voor zelfstandigen, ondernemers en zzp-ers is bij een hypotheek het gemiddelde resultaat over de laatste 3 jaren dus standaard de norm. Voor directeur- grootaandeelhouders (DGA) van een Besloten Vennootschap geldt het gemiddelde DGA salaris over de afgelopen 3 jaren als uitgangspunt.

Hypotheekvormen voor ondernemers

Hypotheken bestaan ook voor ondernemers in allerlei soorten en combinaties. Iedere situatie is anders. Het is dus belangrijk om een goed advies te krijgen over een hypotheekvorm die bij uw situatie past. Er moet in ieder geval een afweging gemaakt worden over risico, looptijd en maandlasten. Een afgewogen advies kan u veel duidelijkheid verschaffen voor deze zeer belangrijke keuze waarbij veel aspecten meespelen.

U vindt hieronder een overzicht van de meest belangrijke hypotheekvormen.

 • Annuïteiten Hypotheek
 • Lineaire Hypotheek
 • Levenhypotheek
 • Lijfrente Hypotheek
 • Aflossingsvrije Hypotheek
 • Krediethypotheek
 • Effectenhypotheek
 • Hybride Hypotheek
 • Spaarhypotheek
 • Beleggingshypotheek
 • Overbruggingskrediet/Hypotheek

Ofak Hypotheekadvies: hoe werkt het?

Erkend HypotheekadviseurOm elkaar te leren kennen, plannen we altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. Omdat wij dit belangrijk vinden, kost dit gesprek u niets. In het gesprek inventariseren wij wat u belangrijk vindt en ook wat uw plannen voor de toekomst zijn. Belangrijk is dat uw hypotheek bij u past als ondernemer. Daarom bespreken we ook:

– In welke branche u werkzaam bent
– Uw inkomen van de afgelopen 3 jaar
– Of u een deel van de woning zakelijk wilt gebruiken

Natuurlijk vertellen wij wat u van ons als hypotheekadviseur kan en mag verwachten. Op basis van het kennismakingsgesprek besluit u of u met ons verder gaat. Wij geven u een indicatie hoe lang het gehele traject gaat duren en welke kosten u kunt verwachten. Zodra u akkoord bent, gaan wij voor u aan de slag.

n het traject maken we een analyse en een inventarisatie van uw totale financiële situatie met daarin uw wensen en toekomstplannen. Op basis hiervan stellen we een maximaal hypotheekbedrag vast. Daarna gaan we hypotheken, rentetarieven en voorwaarden vergelijken. Vervolgens rekenen we de financiële gevolgen van verschillende levensveranderingen uit, zoals verlies van inkomen, gezinsuitbreiding,  minder of meer verdienen en als u met pensioen gaat. Tenslotte maken we een selectie van een aantal passende hypotheken.

Zodra dit gedeelte helemaal in kaart is gebracht, plannen we met u een adviesgesprek in. In het gesprek worden per hypotheek de voor- en nadelen besproken. Ook nemen we samen met u alle berekeningen door, zodat u precies weet hoe het zit. En samen we maken een keuze. Tot slot is het tijd om de hypotheek officieel af te sluiten. Dit gebeurt meestal nadat u de koopakte heeft getekend. We vragen voor u de hypotheek aan, verzorgen al het papier- en regelwerk en begeleiden de formele afsluiting van de hypotheek.

Wilt u ook uw hypotheek door Ofak Financieel Advies laten verzorgen?
Bel dan direct 020 – 345 38 38 (Amstelveen) of 023 – 528 89 94 (Heemstede) voor een gratis en vrijblijvend gesprek.

Of vul hieronder uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op.

  [recaptcha]

  Onze keurmerken

  Erkend hypotheek adviseur en hypothecair planner

  Vestiging Amstelveen

  Amsterdamseweg 535
  1181 BS Amstelveen
  Telefoon: 020 - 345 38 38
  E-mail: info@ofak.nl

  Vestiging Heemstede

  Cruquiusweg 7-9
  2102 LS Heemstede
  Telefoon 023 - 528 89 94
  E-mail: info@ofak.nl

  Volg ons op

  Follow by Email