Hypotheek particulier Heemstede | Amstelveen

Hypotheekadvies | Ofak Financieel AdviesHypotheek voor particulieren

Op zoek naar een hypotheek? Bedenk dan dat een hypotheek niet op zich staat. Een hypotheek heeft namelijk grote invloed op uw financiële leven. In verband hiermee is het belangrijk dat uw hypotheek past bij uw situatie. Niet alleen nu maar ook in de toekomst.

Een huis kopen en een hypotheek afsluiten roept vaak veel vragen op. U heeft ze uzelf vast ook al gesteld. Zoals welk bedrag kan ik lenen? Of welke hypotheekvorm past bij ons? Dit alles is natuurlijk afhankelijk van uw persoonlijke wensen en situatie. Bovendien geldt: zoveel verschillende mensen, zoveel verschillende wensen. Bij Ofak Financieel Advies gaan we op zoek naar de hypotheek die bij u past en leveren we altijd maatwerk. Bij ons krijgt u écht een onafhankelijk advies, wij werken met circa 25 aanbieders van hypotheken samen!

Hypotheekvormen

Tot 1 januari 2013 waren de volgende hypotheken populair:

 • Bankspaarhypotheek
 • Beleggingshypotheek
 • Aflossingsvrije hypotheek
 • Spaarhypotheek
 • Levenhypotheek

Vanaf genoemde datum kunt u om recht te hebben op renteaftrek via de Belastingdienst alleen nog uit de volgende hypotheekvormen kiezen:

 • Annuïteiten hypotheek
 • Lineaire hypotheek

Had al één van de andere hypotheekvormen op 1 januari 2013? Dan blijft uw hypotheekrente aftrekbaar. Bovendien kunt als u gaat verhuizen of uw hypotheek aan wilt passen vaak nog kiezen uit alle hypotheekvormen. Behalve als u een hogere hypotheek nodig heeft: u moet dan voor dit deel wel een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek afsluiten.

Annuïteitenhypotheek

Bij een annuïteitenhypotheek lost u elke maand een bedrag op de lening af. Uw hypotheek is volledig afgelost aan het einde van de looptijd van de hypotheek. U betaalt iedere maand een vast bedrag aan hypotheekrente en aflossing. In het begin betaalt u relatief veel rente en lost u weinig af en aan het einde precies andersom. De schuld daalt door het aflossingsgedeelte van de hypotheek daalt en u gaat minder rente betalen. Het bedrag dat u kunt aftrekken van de belasting wordt hierdoor steeds minder. Omdat u geleidelijk aan steeds minder fiscaal voordeel heeft, stijgen daardoor uw netto maandlasten gedurende de looptijd van de hypotheek.

Kenmerken annuïteitenhypotheek

 • In het begin van de looptijd lost u weinig af
 • Uw maandlasten (rente en aflossing) zijn elke maand hetzelfde
 • U heeft recht op hypotheekrenteaftrek
 • De hypotheek heeft een vaste einddatum en is dan volledig afgelost

Lineaire hypotheek

Bij een lineaire hypotheek lost u iedere maand een vast bedrag af op de hypotheek. U lost uw lineaire hypotheek dus gelijkmatig af. Het bedrag dat u aflost, hangt af van de looptijd van de hypotheek en de hoogte van de hoofdsom. U betaalt rente over het resterend bedrag van de hypotheek. U betaalt iedere maand minder rente omdat de lening steeds lager wordt. Dit betekent wel dat uw fiscale voordeel gedurende de looptijd daalt. In het begin heeft u veel renteaftrek, later minder.

Kenmerken lineaire hypotheek

 • Iedere maand wordt een vast bedrag afgelost
 • De hypotheekrente die je betaalt neemt af gedurende de looptijd
 • Aan het begin van de looptijd heb je veel hypotheekrenteaftrek
 • De hypotheek heeft een vaste einddatum en is dan volledig afgelost
 • Aflossing en rente (bruto maandlast) zijn in het begin hoog en op het eind laag

Ofak Hypotheekadvies: hoe werkt het?

Erkend HypotheekadviseurOm elkaar te leren kennen, plannen we altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. Omdat wij dit belangrijk vinden, kost dit gesprek u niets. In het gesprek inventariseren wij wat u belangrijk vindt en ook wat uw plannen voor de toekomst zijn. En natuurlijk vertellen wij wat u van ons als hypotheekadviseur kan en mag verwachten. Op basis van het kennismakingsgesprek besluit u of u met ons verder gaat. Wij geven u een indicatie hoe lang het gehele traject gaat duren en welke kosten u kunt verwachten. Zodra u akkoord bent, gaan wij voor u aan de slag.

In het traject maken we een analyse en een inventarisatie van uw totale financiële situatie met daarin uw wensen en toekomstplannen. Op basis hiervan stellen we een maximaal hypotheekbedrag vast. Daarna gaan we hypotheken, rentetarieven en voorwaarden vergelijken. Vervolgens rekenen we de financiële gevolgen van verschillende levensveranderingen uit, zoals verlies van inkomen, gezinsuitbreiding,  minder of meer verdienen en als u met pensioen gaat. Tenslotte maken we een selectie van een aantal passende hypotheken.

Zodra dit gedeelte helemaal in kaart is gebracht, plannen we met u een adviesgesprek in. In het gesprek worden per hypotheek de voor- en nadelen besproken. Ook nemen we samen met u alle berekeningen door, zodat u precies weet hoe het zit. En samen we maken een keuze. Tot slot is het tijd om de hypotheek officieel af te sluiten. Dit gebeurt meestal nadat u de koopakte heeft getekend. We vragen voor u de hypotheek aan, verzorgen al het papier- en regelwerk en begeleiden de formele afsluiting van de hypotheek.

Wilt u ook uw hypotheek door Ofak Financieel Advies laten verzorgen?
Bel dan direct 020 – 345 38 38 (Amstelveen) of 023 – 528 89 94 (Heemstede) voor een gratis en vrijblijvend gesprek.
Of vul hieronder uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op.

  [recaptcha]

  Onze keurmerken

  Erkend hypotheek adviseur en hypothecair planner

  Vestiging Amstelveen

  Amsterdamseweg 535
  1181 BS Amstelveen
  Telefoon: 020 - 345 38 38
  E-mail: info@ofak.nl

  Vestiging Heemstede

  Cruquiusweg 7-9
  2102 LS Heemstede
  Telefoon 023 - 528 89 94
  E-mail: info@ofak.nl

  Volg ons op

  Follow by Email