Pensioen ondernemers Amstelveen & Heemstede

 

Pensioenadvies | Ofak Financieel AdviesPensioen voor ondernemers

Mijn pensioen? Pffff…. ik  vind het veel te veel gedoe! Zo denken veel ondernemers over dit onderwerp. En ze willen zich er dan ook liever niet in verdiepen. Wist u dat meer dan de helft dat dan ook niet doet? Maar het juist iets is wat u wél goed geregeld moet hebben! Pensioen wordt ook vaak een ingewikkelde materie gevonden. Welke oplossing past bijvoorbeeld het beste bij uw onderneming? En moet u nu al starten met pensioenopbouw? Of er misschien toch maar op gokken dat de onderneming straks met winst verkocht gaat worden zodat u daar het pensioen uit gehaald kan worden?

Op welke wijze bouwen ondernemers pensioen op?

Een ondernemer kan op verschillende manieren zijn/haar pensioen opbouwen:

– Via het eigen bedrijf of de pensioen-BV
– Via een verzekeringsmaatschappij
– Via de waardeontwikkeling van het eigen bedrijf
– Via beleggingen

Vaak is het fijn om te kijken hoe anderen het doen bij het maken van de juiste keuze. In de praktijk blijkt over het algemeen dat ongeveer twee van de drie dga’s een pensioen opbouwt via een pensioenfonds of verzekeraar. Iets minder dan een 25% van de dga’s regelt het pensioen via een aparte BV of kiest voor de opbouw van een pensioen in eigen beheer. Ook houden relatief veel dga’s privébeleggingen aan met het oog op een toekomstig pensioen.

Daarentegen kiest de zelfstandige ondernemer meestal voor het opbouwen van een pensioen bij een verzekeraar. Gemiddeld vier van de tien zelfstandigen storten regelmatig een bedrag bij de pensioenverzekeraar. En iets minder dan een kwart van de zelfstandige ondernemers kiest voor beleggingen bij de bank.

Banksparen is op dit moment voor ondernemers een populaire manier om te sparen voor later. Maar als u liever advies wilt over alle verschillende mogelijkheden, dan kan dat natuurlijk ook.

Ofak Pensioenadvies: hoe werkt het?

Om elkaar te leren kennen, plannen we altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. Omdat wij dit belangrijk vinden, kost dit gesprek u niets. In het gesprek inventariseren wij wat u belangrijk vindt en ook wat uw plannen voor de toekomst zijn. En natuurlijk vertellen wij wat u van ons als pensioenadviseur kan en mag verwachten. Op basis van het kennismakingsgesprek besluit u of u met ons verder gaat. Wij geven u een indicatie hoe lang het gehele traject gaat duren en welke kosten u kunt verwachten. Zodra u akkoord bent, gaan wij voor u aan de slag.

Allereerst wordt uw financiële situatie in kaart gebracht. Zoals het bij elkaar brengen van informatie over uw inkomen, uw hypotheek, uw pensioen en uw spaargeld. Wij vragen u ook naar uw wensen en doelen op de lange termijn. Welke belasting- en pensioenregels op u van toepassing zijn wordt hierin meegenomen. Natuurlijk worden ook de pensioenregelingen van (vorige) werkgever(s) in het geheel betrokken. We bekijken wat uw financiële doelen zijn en de risico’s die u kunt lopen bij het maken van een keuze. Hierbij hebben een aantal officiële documenten van u nodig zoals uw Uniform Pensioen Overzicht (UPO) en uw identiteitsgegevens.

Zodra we dit gedeelte hebben afgerond, plannen we met u een adviesgesprek in. In het gesprek informeren wij u over hoe aan de hand van uw gegevens de berekeningen tot stand zijn gekomen. Zodat u precies weet hoe u uw pensioen met belastingvoordeel aan kunt vullen. En hoe u de risico’s van bijvoorbeeld overlijden  en arbeidsongeschiktheid kunt afdekken. We bekijken samen welke oplossing het beste bij uw situatie past. En welke producten van verschillende pensioenaanbieders hierbij passen. Zodra u de keuze heeft gemaakt, vragen wij een offerte aan bij de aanbieder van uw keuze. Deze offerte nemen wij met u door. Als alles helder en naar uw wens is, tekent u de offerte.

Wilt u ook uw hypotheek door TVN Financieel Advies laten verzorgen?
Bel dan direct 020 – 345 38 38 (Amstelveen) of 023 – 528 89 94 (Heemstede) voor een gratis en vrijblijvend gesprek.
Of vul hieronder uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op.

  [recaptcha]

  Onze keurmerken

  Erkend hypotheek adviseur en hypothecair planner

  Vestiging Amstelveen

  Amsterdamseweg 535
  1181 BS Amstelveen
  Telefoon: 020 - 345 38 38
  E-mail: info@ofak.nl

  Vestiging Heemstede

  Cruquiusweg 7-9
  2102 LS Heemstede
  Telefoon 023 - 528 89 94
  E-mail: info@ofak.nl

  Volg ons op

  Follow by Email